Deurwaarder nodig?
Bel vrijblijvend: 0223 - 79 90 33
Home > De Wet Incassokosten (WIK)
De Wet Incassokosten (WIK)

De Wet Incassokosten (WIK)

Incassokosten regelen in Den Helder

Sinds 1 juli 2012 is de Wet Incassokosten (WIK) ingevoerd in Nederland. Deze wet zorgt ervoor dat u verplicht bent om eerst een kosteloze aanmaning te sturen voordat u een incassobureau of deurwaarder in de arm neemt.

Regels voor incassokosten

De WIK beschermt consumenten en klanten. Zij kunnen incassokosten terugvorderen en mogen rente berekenen over de openstaande som. Ook administratiekosten mogen zij in rekening brengen. De kosten die u maakt bij het versturen van een aanmaning of van de herinnering zijn we voor uw eigen rekening. Dat geldt ook voor administratiekosten.

Een essentieel onderdeel van de nieuwe incassowet is de WIK brief. Deze brief is een betalingsherinnering die de schuldenaar in staat stelt om alsnog te betalen. De schuldenaar heeft hiervoor 14 dagen de tijd. In de brief geeft u aan wat het verschuldigde bedrag is en eventueel de hoogte van de incassokosten. Een WIK voorbeeldbrief vindt u hier.

Incassokosten berekenen in Den Helder

Voor de incassokosten is een maximumbedrag vastgesteld van €6.775,- . Via de onderstaande tabel kunt u zelf het bedrag dat u in rekening wil brengen berekenen. Ga uit van het totaalbedrag van de openstaande rekeningen. Indien er nieuwe schulden ontstaan, moet u deze ook meteen meenemen.

Incassokosten tabel

Hulp bij incasso in Den Helder

Blijft u problemen houden met een schuldenaar na uw brief? Schakel dan De vakman in Den Helder in. Wij staan graag voor u klaar!

Menu Title